Na oslavu Mezinárodního dne Romů jsme pro náhradní rodiny s romskými dětmi v projektu Amaro drom zajistili setkání v Muzeu romské kultury v Brně, které se bude konat v sobotu 9. dubna 2022. Lektorům a lektorkám Muzea moc děkujeme za přípravu programu, který jistě bude pestrý a zábavný, jako vždycky!

Zažijete neobvyklou prohlídku jedinečné expozice Cesty Romů – nejenom, že se dozvíte například o historii a zvycích Romů, najdete tu spoustu zajímavých předmětů, na které si můžete posvítit i baterkou a v závěru se můžeme pokusit vytvořit stínové divadlo.

O patro výš je výstava fotografií manželů Carretových Otisk cest – pojďte s námi objevit kouzlo černobílých fotografií. Procvičte si své smysly a nechte na sebe dýchnout atmosféru starých časů.

Vybrané fotografie pojmenujeme, rozpohybujeme živými obrazy, dáme jim barvy, vyzkoušíme si postřeh, zasadíme je do příběhu či se pokusíme doprovodit za pomoci rytmických hudebních nástrojů.

S naší lektorkou si můžete také protáhnout tělo v rytmu romské hudby a naučit se pár základních kroků třeba na čardáš.

A kdo chce, dá si na závěr něco dobrého na zub a do bříška v kavárně BENG! vedené panem Danihelem.

Přihlášky a informace na našich mailových kontaktech romske.dite(zavináč)seznam.cz nebo vlasta(zavináč)pestounskerodiny.cz.

Stránky Muzea romské kultury naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.